Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Nocternity - Harps Of The Ancient Temples (Necroshrine Records)


Αναμονή σου λέει μετά. Άντε, στον ένα ή στα δύο χρόνια κάνεις αναμονή, τρία, τέσσερα το σκέφτεσαι επίσης, αλλά όταν κάνει τα δώδεκα (12!!!!!);;; Πως αντιδράς;
Ο λόγος για τους Nocternity. Μια δεκαετία και δύο χρόνια μετά, σου εμφανίζουν δίσκο φωτιά για να κάνουν ακόμη ένα, πιο δυνατό βήμα στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.
Ναι ξέρω, πολλά χρόνια θα μου πεις, λίγες ολοκληρωμένες κυκλοφορίες θα μου πεις (η τρίτη είναι αυτή), αλλά θα σου πω πως σε έχουν καλομάθει σε τρομακτικό βαθμό διότι ότι έβγαλαν είναι εξαιρετικό.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Damnation Angels - The Valiant Fire (Massacre Records)


Αν είσαι από εκείνα τα άτομα πού έχουν περάσει το μισό τους ελεύθερο χρόνο μπροστά από ένα YouTube, θεωρώ ως δεδομένο πώς το όνομα PelleK, κάτι σου λέει...ή επειδή τον έχεις δει ανακατεμμένο με μπάντες όπως Qantice, ReinXeed, Orions Reign, Damnation Angels και εννοείται και την προσωπική του μπάντα, Pellek…είτε επειδή έχεις κάψει κύτταρα στο κανάλι του στο YouTube με τα αμέτρητα covers πού εχει κάνει στα πάντα (δεν ξέρω αν έχει κάνει ποντιακά, αλλά αν όχι, θα είναι σίγουρα στα πλάνα του). Οπότε προφανώς μιλάμε για έναν τραγουδιστή, ο οποίος έχει αποκτήσει μια φήμη. Μια φήμη δικαιολογημένη όταν έχει μια φωνή με αρχίδια!

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Aasgard - Obscurantist Purification (Unexploded Records)


Δεν υπάρχει λόγος να κρύβομαι. Το έχω παραδεχτεί πολλάκις, η μπάντα Aasgard είναι από τις μπάντες που δε δέχομαι αρνητική γνώμη. Πες με όπως θες, δεκάρα δε δίνω. ΞΕΡΟΥΝ να προσφέρουν στη μάπα, βρώμικο ήχο.
Τελευταία φορά που βγήκαν από τα μπουντρούμια ο Aethyr και ο Marrok ήταν το 2013 με το split που κυκλοφόρησαν με Caedes Cruenta. Aπό τότε, όπως σου είχα αναφέρει και τότε επιστρέφουν στα σκοτάδια για να ξανακάνουν την εμφάνισή τους μόνο όταν χρειαστεί.
Δύο χρόνια μετά, ήρθε η ώρα τους. Ήρθε η ώρα μιας ολοκληρωμένης δουλειάς. Το Morbid Celestial Desecration είχε κάψει τα πάντα στο διάβα του τρία χρόνια πριν (2012), και πλέον το Obscurantist Purification, έρχεται μέσα από τις στάχτες.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Halestorm - Into The Wild Life (Atlantic Records)


Η γυναίκα πού ξαφνικά αγαπήθηκε από όλους, άνδρες-γυναίκες, μεγάλους-μικρούς, rockάδες ή μη...η γυναίκα, την οποία μεγάλα ονόματα της μουσικής πού προτιμάμε να αγαπάμε, της ζήτησαν να ανέβει μαζί τους στη σκηνή. Η γυναίκα πού έφερε δυναμικά ξανά τον ήχο του rock με το vibe του rocknroll...όλα τα παραπάνω, καλώς ή κακώς για κάποιους είναι η Lzzy Hale. Και όλα τα παραπάνω, τα έχει καταφέρει μέσα από τους Halestorm. Και πώς να μην τα καταφέρει όταν η φωνή της σε κάνει και ανατριχιάζεις με τα γρέζα της, διατηρώντας όμως τη θυληκότητά της, και όταν η εμφάνισή της, δεν παραπέμπει σε 20χρονο έκφυλο πλάσμα σε φτωχό ροκόμπαρο.