Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Crosswind - Vicious Dominion (No Remorse Records)


Μία από τις αγαπημένες μου μπάντες στη Βόρειο Ελλάδα, ήταν και είναι οι Crosswind. Αυτό το heavy/power metal με τα κάργα επικά περάσματα, ήταν κάτι πού τα αυτιά μου είχαν ανάγκη. Και πού πάντα θα έχουν. Μελωδίες, riff ξυράφια, βορειοευρωπαϊκός ήχος και πάντα πίσω από το μικρόφωνο μια φωνάρα. Είτε αυτή λέγεται Κυριάκος Βασδόκας, είτε Γιάννης Παπαδόπουλος, είτε Βασίλης Τοπαλίδης.
Οι Crosswind αποφάσισαν να ξυπνήσουν 5 χρόνια μετά το demoOpposing Forces” (σ.σ.: τη συλλογή με τα 2 demo μαζί, δεν τη μετράω) και να πάρουν κεφάλια με το σχεδόν ολόφρεσκο Vicious Dominion…το γιατί είπα “σχεδόν” θα το δούμε παρακάτω όμως.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Linkin Park - The Hunting Party (Warner Bros. Records)


Μαγική η δεκαετία των 80’s. Το λέω, το ξέρεις, το νιώθει, το πιστεύουμε, σας λείπει, την αγαπάνε! Αλλά όταν έχεις γεννηθεί το ’87, καλώς ή κακώς, δεν την έχεις ζήσει όπως τα 90’s ή τα 00’s. Το οποίο σημαίνει πώς μεγάλωσες με ό,τι μισεί ο true-ατσαλένιος, για τον οποίο η μουσική πέθανε το ’89-ή κάτι τέτοιο. Κοινώς οι Linkin Park είναι μπάντα πού αρέσει σε μια πολύ συγκεκριμένη γενιά, και εννοείται με εξαιρέσεις. Μπάντα η οποία πριν από 15 περίπου χρόνια ανέβασε πολλά επίπεδα επάνω, το λεγόμενο τότε nu-metal, και ξεσήκωσε μια ολόκληρη γενιά, την οποία έφερε (με τον τρόπο της) πιο κοντά στο rock/metal.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Warcode - Vortex Of Chaos (Self Released)


6 χρόνια είναι πολλά. Νομίζω αυτό με καλύπτει όσο τίποτα. Είναι δύσκολο να κυκλοφορείς ένα demo και μετά από 6 χρόνια να βγάζεις δίσκο…από την πλευρά όμως του ακροατή. Γιατί εμείς περιμένουμε τη “συνέχεια” του demo, την ολοκλήρωση ατών των ιδεών. Περιμένουμε τις συναυλίες, περιμένουμε καταιγισμό από νέα και δηλώσεις του στυλ “Θα είναι ο καλύτερός μας δίσκος”…Αλλά πέραν από την πλευρά του ακροατή, υπάρχει και αυτή του μουσικού. Άλλα μυαλά έχεις όταν ηχογραφείς στα 20 και-κάτι-σου, άλλα στα 30 σου. Έχει επίσης και το θετικό πώς έχουν μεγαλώσει οι επιρροές σου. Οπότε από την πλευρά του μουσικού καλά είναι τα 6 χρόνια.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Timo Tolkki's Avalon - Angels Of The Apocalypse (Frontiers Records)



Ψάχνω εδώ και ώρα να βρω πότε ήταν η τελευταία φορά, που ο Timo Tolkki κυκλοφόρησε ΜΕ ΕΝΑ σχήμα, 2 συνεχόμενες καλές κυκλοφορίες. Αναγκάστηκα λοιπόν να γυρίσω πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές StratovariusVisions” – “Destiny”…ξέρω, ακούγεται υπερβολικά κακιασμένο, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν έβγαλε εδώ και πολλά χρόνια δισκάρα. Ή έστω έναν πολύ καλό δίσκο. Ήταν όλα ελάχιστα ανώτερα του μετρίου. Το οποίο με φέρνει σε μια θέση, στην οποία, για μένα, σβήνει πια αυτός ο μύθος του μεγάλου συνθέτη. Είναι ένας απλός μουσικός πού τα πήγε πολύ καλά για καμιά δεκαετία και κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Αλλά μέχρι εκεί.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Rage Of Romance - Rage Of Romance (Steel Gallery Records)


Η Ελλάδα αν μη τι άλλο, έχει αποδείξει πώς έχει ταλαντούχους μουσικούς. Βέβαια αν μιλήσουμε για το χώρο του metal, θα βρούμε μπάντες πού έχουν πετύχει διάφορα στο εξωτερικό (ανούσιο να τις αναφέρω), ωστόσο δε θα βρούμε πολλούς Έλληνες να προσλαμβάνονται από μπάντα του εξωτερικού. Κοινώς στις μεταγραφές, η ελληνική αγορά δεν τραβάει, με κάποιες εξαιρέσεις…εξαιρέσεις όπως και της Βίκυ Ψαράκη…Αν δε γνωρίζει κάποιος, είναι η νέα φωνή των The Agonist. Αν πάλι δε γνωρίζεις ποιοι είναι οι The Agonist, δεν πειράζει, προφανώς δεν είναι των γούστων σου! Μην αγχώνεσαι, θα τους μάθεις όταν σκαλώσεις με τη φωνή της. Λίγο πριν από αυτή τη μεγάλη μεταγραφή (σ.σ.: πού νομίζω ότι κοιτάει στα μάτια αυτήν του Bale στη Real Madrid), η Βίκυ παραχώρησε τη φωνή της και το ταλέντο της στους Καβαλιώτες Rage Of Romance.