Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Thy Darkened Shade - Liber Lvcifer I - Khem Sedjet (World Terror Committee)


Κάποτε ένας καλός μου φίλος, πριν από μερικά χρόνια μου είχε πει “Οι Thy Darkened Shade, είναι ανερχόμενη δύναμη. Μη κάνεις το λάθος να σου φύγουν απαρατήρητοι”. Εννοείται πως αυτή η φράση ειπώθηκε πριν ακόμη κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ.
Κάπως έτσι τους γνώρισα, κάπως έτσι τους έμαθα.
Δε σου “μιλάω” για συγκρότημα-μαλακία, αλλά αυτή τη στιγμή είναι μια από τις καλύτερες μπάντες ακραίου ήχου που βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος.

Αν άκουσες τη πρώτη τους δουλειά (Eternvs Mos Nex Ritvs), και έστω μια στο εκατομμύριο δε σε έπεισε ή εξακολουθείς να πιστεύεις πως δεν είναι καλοί, τότε βούλωσέ το και πάρε δρόμο. Δεν σου αξίζει να ακούς τη μουσική τους.
To Liber Lvcifer I: Khem Sedjet, είναι μια από τις λίγες κυκλοφορίες που έχω ακούσει, και ειλικρινά δεν ήξερα πώς να αντιδράσω κατά την όλη ακρόαση της.
Είναι από τις στιγμές που λες τον άλλο, “άκουσέ το, και τα λέμε”. Όταν ο άλλος  το ακούσει , τότε απλά σε κοιτάει  χωρίς να πει κουβέντα. Τα βλέμματα τα λένε όλα.
 Ίχνος λέξεων.
Χωρίς να φανώ υπερβολικός, για εμένα προσωπικά (αν και ακόμη η χρονιά δεν έχει κλείσει), παίζει να είναι μια από τις τοπ κυκλοφορίες της χρονιάς.
Για να σε φέρω λίγο στο κλίμα της όλης κατάστασης που επικρατεί, κατά τη διάρκεια της μίας ώρας και δεκαοκτώ δευτερολέπτων, τα έντεκα αυτά κομμάτια, καταφέρνουν και δημιουργούν την ιδανική (για εμένα) ατμόσφαιρα. Τι εννοώ;
Όχι ότι δε συμβαίνει, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταδόσεις αυτό που θες, στον ακροατή, κάνοντάς τον να νιώθει μέσα από τα τραγούδια ότι βρίσκεται κάπου, που δε θα ήθελε να είναι.
Νιώθεις πως βρίσκεσαι σε κρύπτες που πραγματοποιούνται τελετές, τη στιγμή που τα αισθήματα που δημιουργούνται μέσα σου, εκπέμπουν τρόμο και σκότος.
Όχι, δε μοιάζει καθόλου μ’αυτό που έχεις μάθει από τις ταινίες. Εδώ μιλάμε για πραγματικό σκοτάδι. Κάλεσμα ψυχών και δαιμόνων.
Από πρώτο κομμάτι κιόλας κατάλαβα πως  πρόκειται για την έναρξη μιας τελετής. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε και ο τίτλος (Holy Lvcifer). Αισθάνεσαι πως γίνεται ένα κάλεσμα στο όνομά του.
Από εκεί και έπειτα, στα υπόλοιπα κομμάτια, ο ρυθμός ποικίλει, αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό, είναι επιθετικός.
Ομολογώ πως το κομμάτι που με κέρδισε περισσότερο από όλα είναι το Elixir Of Azazel.
Η αρχή ήταν αυτή που με κέρδισε σε εξαιρετικό βαθμό και η συνέχεια είναι αυτή που έκανε το κομμάτι αυτό να ξεχωρίσει από όλα τα άλλα. Τα φωνητικά να πετάνε φωτιές, και τα όργανα να σκορπάνε πανικό (δώσε βάση στις κιθάρες).
Μιλάμε για μια από τις καλύτερες δουλειές που άκουσαν τα αυτιά μου γι’αυτό το έτος.
 Αν ψάχνεσαι για οτιδήποτε σου ανέφερα παραπάνω, τότε το Liber Lvcifer I: Khem Sedjet  είναι το άλμπουμ που σου προσφέρει απλόχερα την αναζήτησή σου σε κάτι πραγματικά σκοτεινό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 97/100
Χρήστος C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...