Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Volumes - No Sleep (Mediaskare Records)


Modern progressive=djent? Ισχύει? Είμαι και άνθρωπος πού λατρεύει τις ταμπέλες και τους ορισμούς. Ωστόσο τα τελευταία 10-15 χρόνια, έχουν όλα αναμειχθεί, ειδικά στον τομέα της μουσικής, πόσο μάλλον του/της/ (σ.σ.: επίκαιρο) metal. Ένα από τα θετικά βέβαια αυτής της ανάμειξης είναι πώς πλέον μπορώ να ακούσω πράγματα πού με τις παλιές ταμπέλες δε θα άκουγα ούτε καν μέσα από τον τάφο μου. Και έτσι βρίσκεις κάτι μπάντες, πού ακολουθούν το λεγόμενο κίνημα djent/jedi. Ένα κίνημα το οποίο κάνει πάταγο σε πιο νεαρές ηλικίες τα τελευταία χρόνια, βγάζοντας ωστόσο και συγκροτήματα τα οποία ακόμα και πιο μεγάλοι ηλικιακά, λίγο πιο κλειστόμυαλοι, έχουν αποδεχθεί για την ποιότητά τους. Και κάπου εδώ εμφανίζεται το συγκρότημα των Volumes!

Η λέξη κλειδί είναι California. Αμέσως σκέφτεσαι, ήλιος, αμερικάνικες σειρές και ταινίες με γυναίκες, αυτοκίνητα, γυναίκες, μηχανάρες, γυναίκες, παραλίες, καλοκαίρια και πλουσιόπαιδα...α και stringάκια.  Στον τομέα της μουσικής σκέφτεσαι μόνο ηλιοΚΑΜΜΕΝΑ hit. (σ.σ.: δεν είναι κατά λάθος τα Caps Lock). Στην περίπτωση των Volumes έχουμε πιτσιρικάδες, οι οποίοι βλέποντας όσα προανέφερα, παρτάρουν με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τη μουσική τους. Groove, djent, prog, ηλεκτρονικά περάσματα, χαμηλοκουρδισμένες κιθάρες, aggressive καταστάσεις και μελωδικές γραμμές, μικρής διάρκειας κομμάτια μεν, αρκετά εθιστικά δε…και με όλα τα προαναφερθέντα να ντύνουν το δεύτερο δίσκο της μπάντας με τίτλο No Sleep. Ένας δίσκος αν μη τι άλλο ανώτερος του προκατόχου του, και πιο ιδιαίτερος, με δική του ταυτότητα. Σαφώς πιο ώριμος και πιο συγκροτημένος δείχνοντας πώς βρήκανε πάνω κάτω, αυτό το οποίο θέλουν να παίξουν, μουσικώς μιλώντας πάντα!
Οι Volumes ίσως να μπορέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπούνε στην ομάδα των Tesseract, Monuments, Periphery γιατί τα φόντα υπάρχουν και όπως φαίνεται και η όρεξη, καθώς προωθούν με τρομερό τρόπο μέσα από Facebook, Youtube, Twitter κ.α. τη νέα τους δουλειά. Αποκορύφωμα είναι ένα σχόλιο από το λογαριασμό του Twitter των Applebees Were *honored* to follow ya! Keep the awesome music coming! We love itJ. Ναι είναι απίστευτα ανούσιο να το γράψω, αλλά δείχνει, έστω και με αυτόν τον τρόπο πώς είναι μπάντα πού ο κόσμος έχει ασχοληθεί και καθόλου τυχαία μάλιστα..
Βέβαια έχει κι αυτή τα αρνητικά της, όπως πχ το γεγονός πώς μιλάμε για δεύτερο δίσκο μπάντας, με διάθεση ανοδική, ωστόσο, ούτε τα 34 λεπτά δεν έπιασε ο δίσκος. Και είναι ίσως το πιο μεγάλο αρνητικό των συγκροτημάτων του είδους. Παρόλα αυτά, εγώ αποθέτω τις ελπίδες μου στους Volumes, απολαμβάνω το No Sleep όχι σαν το δίσκο πού θα μου μείνει για πάντα στο μυαλό, αλλά σαν το δίσκο γέφυρα, για το κάτι μεγαλύτερο πού θα κάνουν.
Το Across The Bed δεν είναι απλά hit, είναι κομματάρα πού σου μένει, είναι κομμάτι πού πρέπει να παίξει παντού καλοκαιριάτικα. Το Pistol Play θα σου παρασύρει το μυαλό μέσα σε κύματα ζαλάδας και ηλεκτρομαγνητικά κύματα! Ενώ στο Erased θα γίνεις πρώτα λίγο αλοιφή, και στη συνέχεια θα ουρλιάξεις με τον στίχο I Thought Youd Hate Me For Losing You. Έχω την υποψία πώς το Up All Night γράφτηκε αφού είχαν ακούσει In Flames.
Food for thought: πρέπει να σταματήσει να είναι μόδα το djent, πρέπει να γίνει μουσικό είδος αποδεκτό από όλους τους κολλημένους και στραβούς, δε δείχνει να είναι κάτι πού απλά “θα περάσει!”

Βαθμολογία: 78/100


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...