Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Animations - "Private Ghetto" (Self Released)


Ρε την Πολωνία, και την είχα ξεχάσει εντελώς σα χώρα. Άδικα βέβαια, μιας και μου έχει προσφέρει Maria Curie, Chopin, Roman Polanski, τους Riverside και τραγούδια των Sabaton…αυτά! Αμάν τα πιο βασικά δεν είπαμε, Bolek & Lolek και εννοείται Reksio…τώρα λέμε, αυτά (σ.σ.: και γυναικάρες, απλά προσπάθησα να συγκρατηθώ)!
Μετά τη μικρή δόση κακίας, ας ασχοληθούμε με τη νέα δουλειά των Πολωνών progressive-άδων Animations.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Helker - Somewhere In The Circle (AFM Records)


Δεν έχει σημασία πού ο δίσκος βγήκε στις 15 Φεβρουαρίου. Εκείνη τη μέρα απολυόμουν από τα δεσμά της μητέρας πατρίδας και ήμουν αρκετά “τύφλα” για να θυμηθώ να τον ακούσω αυτόν τον δίσκο. Πόσο λάθος έκανα…?
Ταξιδεύουμε στην Αργεντινή για να βρούμε τους Helker και τη νέα τους κυκλοφορία Somewhere In The Circle, πού αυτή τη φορά φέρει το σηματάκι της AFM Records. Μεγάλο βήμα για μια μπάντα πού οι 3/4 δίσκους της, είναι self released.. μεγάλο βήμα, και πολύ φυσιολογικό, βάση του περιεχόμενου του δίσκου.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Thy Light - No Morrow Shall Dawn (Pest Productions)


Η Βραζιλία, εκτός από ωραίους κώλους και παραλίες (για όσους γουστάρουν το καλοκαίρι), έχει βγάλει και μερικές μπάντες (διαφόρων ειδών όσον αφορά τη σκληροπυρηνική μουσική) οι οποίες όχι απλά έχουν αποδείξει πως δεν αστειεύονται, αλλά ότι βάζουν κάτω επάξια “μεγάλα” ονόματα.
Μια από αυτές, είναι οι Thy Light. Μια καθαρά Depressive Suicidal Black Metal μπάντα.
 Δε γνωρίζω πόσοι από εσάς τους ξέρετε. Σε όσους από εσάς ( του είδους) δε σας λέει κάτι το όνομά τους, είναι καιρός να τους μάθετε γιατί εκτός του ότι τυχαίνουν να είναι από τις μπάντες που εκτιμώ ιδιαίτερα, έχουν κυκλοφορήσει διαμάντια στο συγκεκριμένο είδος.
Έξι χρόνια υπομονής-αναμονής μετά την τελευταία κυκλοφορία τους, ακούγονται πολλά. Να πω την αλήθεια δεν ήξερα και εγώ τι να περιμένω και αν θα περιμένω. Βλέπεις, μπάντες του συγκεκριμένου είδους δε “μιλάνε” πολύ. Και αν θα “μιλήσουν” αυτό θα είναι για λίγο, και μετά, ξανά στα σκοτάδια.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Until Rain - Anthem To Creation (Escape Music)

Ε δε γινόταν να μην ξεκινήσω με αυτήν τη μπάντα-κυκλοφορία. Οι πιο πολλοί ξέρουν πώς τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία, πρώτον σα μουσικούς και δεύτερον σαν άτομα. Ο λόγος για τους progressive-άδες από τη Θεσσαλονίκη, Until Rain. Μία μπάντα η οποία έχει κερδίσει πολλούς φίλους με τη μουσική τους.
Με διαρκώς ανοδικά βήματα και με πολύ πετυχημένα live, έφτασαν πια στο 2013 με την 2η ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο “Anthem To Creation”. Η οποία θα είναι πλέον σταθμός για τα παιδιά, για τους εξής λόγους. Είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με το “καινούριο” line up, είναι η πρώτη τους με ξένη εταιρεία (από τη βρετανική Escape Music), και είναι η ό,τι καλύτερο μας έχουν δώσει.

Introduction στην παρέα του Metal In Warning

Δεν έχω σκοπό να κουράσω ιδιαίτερα κανέναν...
Ένα χόμπι είχα κι εγώ ο κακομοίρογλου...να γράφω. Εκτός από τον κόσμο εκεί πού πρέπει, γενικώς μου άρεσε να γράφω την άποψή μου σε μορφή κριτικής. Και το έκανα για μερικά χρόνια, κυρίως σε webzines και γενικά blogs. Μιλάμε τώρα για εποχές πού στο Myspace τρώγανε με χρυσά κουτάλια....κοινώς 7 χρονάκια στο περίπου (σ.σ.: Χουντικός, δείρτε τον...όχι γαύρος είναι, δείρτε τον!)